Via het beverage reef naar het mooie Niue.. - Reisverslag uit Niue Island, Niue van markenvanessa - WaarBenJij.nu Via het beverage reef naar het mooie Niue.. - Reisverslag uit Niue Island, Niue van markenvanessa - WaarBenJij.nu

Via het beverage reef naar het mooie Niue..

Blijf op de hoogte en volg

14 September 2012 | Niue, Niue Island

We hebben een goeie oversteek van 2 dagen naar het ´beverage reef´. Daar aangekomen is het toch een beetje spannend om de pas door te gaan, maar het is zo´n simpele pas dat de spanning al snel weg valt. Als we dichterbij komen zien we de lucht helemaal blauw opkleuren, heel apart. De zee is hier super blauw en super helder. Het is jammer dat het aardig waait, wat het snorkelen wat minder maakt, maar wat is het hier weer mooi onder water. Echt een wereld apart. We gaan ´s avonds in het pikkedonker nog op kreeftenjacht en weten er 1 te vangen. Mark zwemt tegen de stroming in met een zaklamp onder water en ik schijn hem bij vanuit de bijboot. Dus het avondeten voor de volgende dag is weer binnen! Na een dag of 3 gaan we weer verder richting Niue. La Luna is ook onderweg vanaf Palmerston en zullen er ook over een dag of uiterlijk 2 dagen zijn. Wij gaan ´s middags weg en komen de volgende ochtend aan. Weer een goed stukje zeilen geweest.

Op Niue huren we een auto samen met Etienne en Denise en gaan het eiland verkennen. Dag 1 bezichtigen we alle snorkelplekken en de tweede dag doen we alle wandelingen (niet dat dat er zo veel zijn, haha). We hebben super mooie plekken bezocht. Grotten van koraal waar je in kan zwemmen, echt heel gaaf. Mark en ik staan op een gegeven moment naast een blowhole, wat een geweld is dat! Eerst een oorverdovende herrie door de wind die er doorheen giert met daarachteraan een enorme golf water! Ja we hebben hier echt wel weer heel wat mooie en bijzondere plekjes gezien!

Als we terug komen de tweede dag komen we bij de jachtclub Aquamante en Fruit de Mer weer tegen, gezellig!! Na weer even bijgekletst te zijn verkassen we met zijn allen naar de buren, waar vanavond hamburger avond is. Was heel goed te doen! Voldaan en redelijk vermoeid gaan we weer terug naar de boot.

De volgende dag brengen we de was weg en nemen een uitgebreide douche!!!Genieten is dat toch zo´n stromende straal water wat maar blijft komen, haha. Omdat de wind niet goed staat schommelen we aardig op de boot, dus we brengen de meeste tijd van de dag door aan de kant. Kunnen we vanavond weer lekker in slaap geschommeld worden ;). We blijven hier nog 1 of 2 dagen, ff gezellig borrelen met de Nederlandse vloot en dan weer verder naar Tonga.

• 14 September 2012 - 10:21

Toos:

Hoi Vanessa en Mark, dit was weer zo'n ervaring die ik graag met jullie zou hebben gedeeld. Jullie kunnen een leven lang verhalen over alle avonturen die jullie hebben meegemaakt.Wat gezellig om steeds dezelfde mensen tegen te komen. Veel plezier nog. Zit het er onderdehand niet bijna op? Je familie hier zal wel erg naar je verlangen.

• 27 September 2012 - 19:09

Sander:

zou nog maar lekker weg blijven. winter komt eraan in ned. kut weer hier zo gr sander