HEAVEN CAN WAIT, THIS IS PARADISE!!(BONAIRE)
Door: markenvanessa
25 Februari 2011 | Nederland, Amsterdam
Na zo´n 2,5 dag komen we ´s ochtends vroeg op Bonaire aan!! En het is echt heeeel mooi hier. Zeegroen-zeeblauw water en je kan gewoon de bodem zien!!!! Als we aan de moring en aan de koffie zitten, komt er een Nederlander van een andere boot langs. Hij geeft ons allerlei informatie over het inklaren en ook het inklaren op Curacao. Heel aardig en vooral heel handig!! Na even lekker te hebben gekletst gaan we inklaren en het dorpje bekijken. Alles is alleen dicht, omdat het vandaag zondag is. Dan maar even zwemmen, joepie!! Allemaal bikini en zwembroek aan en het mooie water in!!!! De snorkels komen weer te voorschijn en ook de jetskie gaat voor de 2e keer deze reis het water in!!
Het is echt ongelofelijk wat je hier allemaal ziet, als je gewoon van de boot af het water in springt!! We zien op een gegeven moment zelfs een paar morenes en een zeeslang! Echt gaaf! Mijn ouders kunnen ook hun ogen niet geloven en blijven maar naar het rif zwemmen. We hebben echt genoten deze dag. Heerlijk zonnetje en dan al dat moois onder water. De boulevard is klein, maar heel gezellig en we besluiten dan ook hier zo lang mogelijk te blijven. Mijn ouders vliegen vanaf Curacao weer terug vrijdag en dan gaan we daar donderdag heen. Het is zo´n 40 mijl vanaf hier, dus dat doen we in een dag. We hebben gehoord dat Curacao niet zo mooi is als Bonaire, dus dan is de keus snel gemaakt.
De volgende dag besteden we aan dingetjes die we moeten regelen zoals de dierenarts, want Sam had op zee een wondje gekregen die nu 10 keer zo erg is geworden. Gelukkig bleek het niets ernstigs zijn. Ze heeft een prik, een zalfje en een pencelinekuur gekregen. Het is nu gelukkig bijna weg!! Na alles geregeld te hebben, zijn we ´s avonds lekker gaan BBQ-en. Op de boulevard was nog een feestje of iets aan de gang, dus we hadden er nog gezellig muziek bij ook. Zo hebben we onder het genot van en wijntje en een biertje de zon onder zien gaan!!
Dinsdag zijn we op een scootertje het eiland rond geweest. Was ook heel leuk! We zijn gestopt bij een surfstrandje met wit zand en weer zo´n blauwe zee, om lekker ff een bakkie te doen. Mark wilde nog even gaan surfen maar er stond te weinig wind, jammer genoeg. We zijn langs oude slavenhuisjes gereden en zijn toen over een ´off the road weg´ weer terug gereden. IK kan je wel vertellen, dat als je dat op een scootertje doet, je echt wandelende nieren krijgt hahaha. Dat die scootertjes het ook overleefd hebben......
We hebben onderweg echt ongelofelijk veel hagedissen gezien!!in alle kleuren en maten. Aan het einde van de weg kwamen we in een klein dorpje terecht, waar iedereen al straal bezopen was!! En het was pas 5 uur!!Ook wel weer grappig om mee te maken. Eenmaal terug op de boulevard hebben we heerlijk bij een restaurant gegeten en zijn toen moe maar voldaan naar huis gegaan.
Woensdag hebben we weer gesnorkeld en gejetskied, dit keer bij klein Bonaire. Eilandje voor Bonaire. Mark is op de jetskie nog het eiland rond geweest en had en dolfijn en een hele dikke grote vliegende vis voor de jetskie!!Echt gaaf hier al dat leven en zo dichtbij! ´s middags hebben we nog ff een drankje gedaan met de buren van de thuishaven, Spaarndam. Zij zijn hier op vakantie, wat is de wereld toch klein haha. Daarna lekker wat gegeten en terug naar de boot. Alles klaar gemaakt om morgen aan het laatste stukje van de reis te beginnen.
Donderdag zijn we om een uur of half 7 vertrokken naar Curacao. Onderweg nog bezoek gehad van de kustwacht in een helikopter. Grappig om die zo stil naast de boot te zien hangen. De gegevens van de boot werden opgevraagd en toen alles in orde was zijn ze, na een ere rondje te hebben gevlogen, weer vertrokken. Om een uur of 2 liggen we voor anker in het Spaanse Water, Curacao. Maar van lekker onderuit gezakt gaan zitten, is geen sprake. We moeten naar Punda om in te klaren. Dat is zo´n half uurtje met de bus, dus we gaan maar snel door. De zon brand lekker en we zijn allemaal toch wel moe, maar om een uur of 7 hebben we alles geregeld. We halen een paar boodschapjes en gaan weer lekker naar huis. Ff een filmpie en dan gaan we lekker naar bed. Morgen gaan pap en mam weer terug en zitten de 3 weken er al weer op . Time flies when you´re having fun, haha!
Het was hartstikke gezellig!! Ook leuk dat we de mooie dingen samen hebben kunnen delen!pap en mam het was top!!
26 Februari 2011 - 10:50
Toos:
Weer genoten van je verslag. Wat heerlijk dat je van zoveel moois samen kunt genieten met je familie. Gedeelde vreugd is dubbele vreugd. Er zelf bij zijn maakt alles nog veel mooier om later van na te genieten. Goede reis en nog veel plezier !! -
27 Februari 2011 - 07:44
Joyce:
Hallo Vanes en Mark,
Hier weer een krabbel uit het winderige en natte Nederland! Brrr..het lijkt wel herfst! Als ik naar buiten kijk word je er bijna triest van zo grijs is de lucht! Dan kan je beter op Bonaire vertoeven, na de foto's gezien te hebben!
Zit voor de open haard met de computer op schoot en verder is de rest van de family nog in diepe rust!
Ik heb me voorgenomen om zo ook weer onder de zonnebank te gaan want anders steek ik zo af bij je moeder (ben ik de lichtbaken in de branding haha). Maaike (een andere collega) komt dit weekend terug van wintersport en die zal ook wel bruin zijn (ik doe iets verkeerd ;-) )Dus ja ben ik de bleekscheet van Witteveen hahaha!
Enfin, je ouders hebben het onwijs naar hun zin gehad en ik ben blij dat je moeder weer terug is!
De vakantie heeft haar goed gedaan en ze ziet er goed uit! En uiteraard vond ik het ook heel fijn voor jou dat je dit met je ouders hebt kunnen delen.
Heb nog geen foto's gezien maar al wel verhalen gehoord!
Tsja en als ze weer plannen heeft om jullie ergens op deze aardkloot te bezoeken moet ze mij meenemen maar dat weet ze alleen nog niet hahaha!
Het lijkt mij ook een fantastische ervaring om op zo'n manier van je leven en je vrijheid te genieten dus geniet ervan! Cees wil ook nog steeds een boot, een sleper (dat wilt-ie al een jaar) en de tekeningen zijn er nu, inmiddels is er een grote tekening van de boot..haha..En wanneer die klaar is...dat mag Joost weten...Eerst wilde hij hem zelf maken (help..) en nu laat hij hem maken (poehpoeh...)!Als-ie af is ben ik waarschijnlijk hoogbejaard maar dan hebben we wel de tijd om te varen...(we blijven het positief inzien...;-) )
Nou luitjes, ik duik nu onder de zonnebank want dan kan ik mn ogen nog even sluiten en dan beeld ik me gewoon in dat ik op Bonaire ben onder de strakblauwe hemel met een heerlijk zonnetje, liggend op een strandbedje met een cocktail....(zucht...)
Nou avonturiers, de mazzel en have fun! Tot het volgende reisverslag!
Groetjes, Joyce -
27 Februari 2011 - 17:30
Lieve:
Leve het Avontuur !
30 Maart 2011 - 18:33
Kim En René:
Wauw wat fantastisch is dit toch allemaal...en wat gaaf dat paps en mams ook lekker mee genieten!!!
Voor ons al weer 2 jaar geleden dat we op curacao waren!!!
Nou geniet maar lekker, jullie worden ook wel mega bruin zeg, beetje jaloers hoor...al begint het betere weer hier nu ook te komen!
Groetjes Kim en René