RONDJE CANARISCHE EILANDEN! :) - Reisverslag uit Golf del Sur, Spanje van markenvanessa - WaarBenJij.nu RONDJE CANARISCHE EILANDEN! :) - Reisverslag uit Golf del Sur, Spanje van markenvanessa - WaarBenJij.nu

RONDJE CANARISCHE EILANDEN! :)

Door: markenvanessa

Blijf op de hoogte en volg

06 Januari 2011 | Spanje, Golf del Sur

Isla Graciosa:
Isla Graciosa is het eerste eiland wat we aandoen als we van zee komen. Het is heel klein en je hebt het eigenlijk wel zo gezien. Toen we aan kwamen hebben we eerst even lekker een beetje uitgeziekt. Daarna hebben we een stuk gefiets en hebben we een vulkaan beklommen. Dat is ook gelijk zo´n beetje alles wat hier te doen is haha. Het haventje is wel heel gezellig met een aantal terrasjes erbij. Je kijkt vanaf de haven tegen een hele grote berg van Lanzarote aan. In de schemer kleurt hij een beetje rood, heel mooi!!Enigste nadeel hier was, dat de douche koud was. De douchekop moest ik in mijn hand houden, want hij was afgebroken. Sta je daar.... moeilijk te doen, heen en weer te springen omdat het zo koud is en je adem in je keel stokt hahaha, maar wel weer lekkerrrrrr schoon!!

Dan krijgen we op een gegeven moment een mail dat mijn zus en haar man ons op komen zoeken om samen mijn verjaardag te vieren!!Helemaal leuk!!Dat is nog is een leuk verjaardagscadeau!!haha. Nu moeten we alleen wel op gaan schieten, want ze komen naar Tenerife en dat is nog zo´n ruim 200 mijl verder. We willen natuurlijk als het even kan ook nog iets van de andere eilanden zien. We hebben een dag om in Arrecife te komen, voordat er een zuidwesterstorm wordt verwacht. Dat is hier zo´n 25 mijl vandaan, dus dat gaat lukken. De haven waar we daar liggen is ook goed beschermd tegen zuidwesten wind. Het enigste nadeel is,dat we tegen een muur moeten liggen ipv voor anker te gaan wat we in ons hoofd hadden.

Arrecife, Lanzarote:

Rob en Josien van de boot ´Inish´ zijn ook vertrokken naar Arrecife en liggen tegen ons aan. Om hier in te klaren moet er heel wat gefietst worden. Het kantoor ligt een paar kilometer verderop en is maar op bepaalde tijden open. En je snapt het al, in ieder geval niet iedere keer dat Mark en Rob hier voor de deur staan haha. Ik denk dat ze samen een kleine 40-50 km gefietst hebben eer het allemaal rond was. In de tussentijd hebben Josien en ik tig keer bezoek gehad van de havenmeester of politie van het een of ander, met de vraag waar de kapiteins waren en dat we moesten inklaren. Met handen en voeten hebben wij steeds uitgelegd dat ze naar het kantoortje toe waren, want hij sprak geen woord Engels en wij geen woord Spaans. Hij werd zelfs een beetje geirriteerd dat hij ze maar niet te pakken kreeg. Ja kom op he!!Zet dat kantoor dan niet zo ver weg en zorg gewoon dat hij open is!!!Maar uiteindelijk na 2 dagen is het dan toch gelukt!!En het mooiste van dit alles is, dat we niks hoefden te betalen, want toen we weg gingen was wederom het kantoor gesloten haha.

Porto Calero, Lanzarote:

Dit is een hele mooie haven en toen we hier aankwamen, tegelijk met Rob en Josien, scheen de zon volop. Het was een heerlijke dag. We hebben ff lekker gedoucht, deze was warm met een een goeie straal en je hoefde de douchekop niet vast te houden dit keer, errug relaxed haha. Daarna hebben we een rondje gelopen. Er zijn hier heel veel restaurantjes en barretjes op het terrein. ´s Avonds was er nog een kerstoptreden wat een gezellige sfeer gaf.

We hebben samen met Rob en Josien een auto gehuurd voor 3 dagen. We zijn 1 dag samen op pad gegaan. Dat wil zeggen, Mark en Rob hebben Josien en mij bij de stad afgezet en zijn toen doorgereden naar wat zaken waar je spullen voor de boot kan halen. Josien en ik zijn lekker over de markt en door de stad gelopen. Ik heb nog een tas van Josien (en rob, dat wist hij alleen nog niet haha) gehad voor mijn verjaardag. Heel lief!! En de parfumes waren hier ook echt goedkoop!!!Ook maar gelijk eentje meegenomen natuurlijk hahaha!! Daarna hebben we met zijn allen nog wat gedronken en boodschapjes gedaan. ´s Avonds hebben we met zijn vieren bij ons op de boot een hapje gegeten, was heel gezellig.

De volgende dag is Mark bezig geweest met wat dingetjes maken op de boot en ik heb alles aan kant gemaakt. Wasje gedraait enz. ´s Avonds hebben we lekker bij Rob en Josien gegeten!Was ook weer heel gezellig.

De laatste dag hadden wij de auto en zijn het eiland rond gereden. Ik denk dat we samen met alle toeristen dezelfde plekjes hebben bezocht. Overal waar we aankwamen zag je huurauto´s of complete touringcars staan. Gezellig romantisch samen dingen ontekken zit er hier niet echt in, want dan staat er weer een bus toeristen achter je hahaha. Wel grappig, je hebt hier een heel gebied, wat er uit ziet als maanlandschap. Dat is gewoon allemaal lava. Je kan er niet op lopen en er groeit ook niks. Het ziet er uit als grote hopen stenen. We zijn ook nog bij een cactustuin wezen kijken. Was ook wel mooi. Man wat heb je eigenlijk veel verschillende soorten cactussen hahaha. Maar eigenlijk was het indrukwekkendste de golven die tegen de kliffen aan sloegen. Het had de afgelopen dagen best aardig gewaait, dus dat was een geweld!!!!Heel mooi om te zien!!

Gran Canaria:

We kwamen hier ´s middags aan en zijn hier bij de haven voor anker gegaan. We hebben eerst een beetje bijgeslapen en zijn toen met de bijboot naar een strandje gegaan, waar we ff lekker met Sam gelopen hebben. Daarna op de boot ff lekker in het zonnetje gelegen. Het was kerstavond en we dachten gezellig uit eten te gaan, maar dat zat er niet in . We hebben eerst een heel stuk gelopen en toen uiteindelijk maar een taxi gepakt om ons naar een restaurant te brengen. We hebben de hele stad gezien, maar er was geen 1 restaurant open. De taxichauffeur vond het zo sneu voor ons, dat hij zelf ook zowat wanhopig werd. Zelfs de MC Donalds en de Burger King waren dicht!!!!!!!!!!Alles was ´closet´ zoals de taxichauffeur het zei, haha. We zijn toen op een gegeven moment uit gestapt op een plein waar het best druk was. Hier vonden we een tentje, waar de gemiddelde leeftijd 80 en schijndood was, maar hier konden we nog een pistoletje krijgen haha. Gelukkig niet met een lege maag naar bed ;).

Wat wel heel leuk was hier, was de kerstversiering. Ze hadden allemaal buisjes in de bomen hangen waarin een lichtje van boven naar beneden bewoog. Zo leek het net of het sneeuwde, alleen de temperatuur was wat aangenamer. Heel leuk om te zien! Ook de palmbomen waren helemaal versierd en er stonden overal rendieren e.d. Hier kregen we wel een beetje het kerstgevoel van.
De volgende ochtend zijn we snel verder gegaan naar Tenerife, want Mel en Paul kwamen er ook al bijna aan.

Golf del Sur,Tenerife:

Na een dag heerlijk varen met mooi weer, maar weinig wind kwamen we aan in Tenerife. Het was al donker toen we aankwamen. Bij de ingang van de haven zagen we om de zoveel meter een rode lamp in het water drijven. We konden niet goed ontcijferen wat dat nou precies was, maar dat je er niet doorheen kon was wel duidelijk. Alleen werd daardoor de opening ook wel een stuk kleiner, wat het allemaal wel weer een beetje spannend maakte haha. Maar het ging allemaal goed. Vandaag is het eerste kerstdag en we besloten maar gewoon op de boot te eten dit keer. We dachten lekker aardappelkroketjes te maken, maar het vet was niet warm genoeg, dus dat werd soep . We hebben wel een lekker stukje vlees gegeten :)!

2e kerstdag zijn we dan toch maar een restaurantje gaan zoeken en die hebben we ook gevonden. Je hebt hier vlak bij de haven allemaal verschillende restaurantjes zitten. Heel gezellig. Voor mensen die Golfen moet dit een walhalla zijn, want je hebt hier tig golfbanen. Het heet hier ook ´golf del sur´. Maar nou zijn wij niet van die golf fanaten, dus voor ons is het hier vooral heel rustig. Haha. Maar met lekker weer, dus prima. We zijn helemaal een beetje zenuwachtig, want Mel en Paul komen morgen. We hebben er helemaal zin in!!

Maandag 27 december:

We zijn vandaag op tijd op gestaan, want we gaan Mel en Paul van het vliegveld halen!!Leuk!! We hebben nog enige moeite met het vinden van een taxi, hadden we beter gister al kunnen regelen, maar we komen toch op tijd aan op de luchthaven. Ze zijn met transvertragia dus we hebben zelfs nog een beetje speling. Als het vliegveld geland is, gaan we bij de aankomsthal staan. Na een klein half uurtje komen ze dan de hoek om gewandeld. Ze hebben ons nog niet gelijk door, maar ik zie ze al haha. Mel heeft het ook door op een gegeven moment en weet niet of ze nou moet gaan rennen of gewoon relaxed door moet lopen hahaha. Het is pas 3 maanden, maar ik heb ze toch wel erg gemist al. We zijn blij dat ze er zijn. Helemaal blij nemen we een taxi terug naar de haven.
Deze dag doen we rustig aan verder. We kletsen lekker bij, het zonnetje schijnt en op een gegeven moment gaan Mel en Paul nog even liggen. Die hebben een nachtje overgeslagen dus die zijn erg moe. Ook de temperatuurverandering is vrij groot vergeleken met Nederland haha. Mark en ik gaan op zoek naar een auto, maar omdat het nu vakantietijd is, is (bijna) alles uitgeleend. We hebben echter geluk en kunnen nog een auto huren voor 3 dagen.

Dinsdag 28 december:

Vandaag ben ik jarig, joepie!!haha. Mel heeft van thuis allemaal cadeautjes en leuke kaarten mee genomen. Voel ik me toch een beetje jarig :). Vandaag gaan we een stukje zeilen. Voor Mel en Paul de eerste keer. We varen aan de wind, waardoor de boot best schuin gaat. Paul wordt in eerste instantie een beetje wit, maar komt er later lekker in. Hij kan weer lachen hahaha.

´s Avonds nemen Mel en Paul ons mee uit eten voor mijn verjaardag. We gaan naar een indisch restaurant. We hebben geen van allen ooit bij een indisch restaurant gegeten, maar het voorgerecht was heel lekker. Alleen het hoofdgerecht was iets minder. Mixed grill hadden we. Na een gezellig avondje met veel lachen gaan we terug naar de boot en borrelen nog wat na. Morgen hebben we de auto en gaan we het eiland verkennen.

De volgende ochtend ontbijten we gezellig wat met z´n allen en gaan op pad. We hebben vooral veel gereden deze dag. We hebben de hoogste berg van het eiland bezocht, de el Teide. Het is en stuk kouder hier, maar wel mooi. We hebben een kaart van het eiland die niet helemaal klopt. Op de terugweg besluiten we een klein kronkelweggetje te nemen, die uiteindelijk een uur of 2 door de bergen gaat. Af en toe staat er gewoon een hele straatnaam verkeerd aangegeven, waardoor we maar een beetje van hot naar her rijden eer we de bergen weer uit zijn. Wel een mooi uitzicht hoe hoger je komt, maar ook een beetje frustrerend als je aleen maar omhoog rijdt terwijl je naar beneden moet haha. Maar we komen er weer uit. Als we om een uur of 9 thuis komen is iedereen afgedraaid en gaan we snel naar bed.
We zijn nog in een onderzeeer geweest, die hier vanuit de haven een stukje de Atlantische Oceaan op gaat. Dat was ook wel een aparte ervaring. We hebben een paar hele grote roggen gezien. Er zwom ook ergens een haai, maar die hebben we gemist.

We hebben nog in los Christianos even over de boulevard gelopen en lekker wat gegeten. En toen was de vakantie eigenlijk al weer over . Mel en Paul zijn op oudjaarsavond weer terug gevlogen. Uiteindelijk hadden ze 3 uur vertraging, waardoor ze oud en nieuw op het vliegveld hebben doorgebracht!!!Alles was dicht, dus ze hebben er weinig van mee gekregen. Wij hebben ook een heel rustig oud en nieuw gehad. Er was hier bijna geen vuurwerk!!We hebben wel een fles champagne open getrokken en zijn even naar een Irish Pub gelopen hier, maar het is toch niet zoals thuis. De meeste waren al bezopen toen we aankwamen en gingen naar huis. We hebben nog wel met een Iers stel staan praten, dat was wel gezellig.

Het is nu 6 januarie en we gaan morgen verder riching het Caribisch gebied!!!!WE hebben er helemaal zin in!!WE stoppen nog bij Suriname, daar komen mijn ouders naartoe en die zeilen dan mee naar het Caribisch gebied! Helemaal leuk!!Mark zijn ouders komen waarschijnlijk naar Afrika, ook helemaal leuk!!

• 06 Januari 2011 - 12:17

Allemaal een heel goed, gezond en gezellig 2011!!!!!!!

• 06 Januari 2011 - 21:48

Toos:

Gezellig hoor even je zus erbij ha ha ha ha ha haha ha ha ha.
    Voor 2011 nog eel spannende avonturen en een gezond jaar

• 07 Januari 2011 - 18:48

Emmy:

Hoi wat leuk dat je zus is geweest,en natuurlijk nog gefeliciteerd,
    Zo dus pap en mams komen ook op visite leuk hoor,
    Ik wens jullie een heel goed 2011 en geniet verder van de reis wat een ervaring groetjes tante Em

• 07 Januari 2011 - 18:51

Emmy:

FF vergeten wat een mooie fot;s allemaal

• 09 Januari 2011 - 15:23

Nel Bol.:

Het ziet er allemaal geweldig uit wat leuk om te lezen allemaal.Zo reis ik ook een beetje met jullie mee zonder dat jullie er last van hebben Enig dat Mel en Paul bij jullie waren. De beste wensen nog en ik kijk uit naar het volgende verslag
    Lieve groetjes Nel.

• 17 Januari 2011 - 11:08

Sander En Irma:

leuk jullie zo een beetje te volgen op jullie reis. vang je nog wat mark?
    gr.

• 23 Januari 2011 - 17:49

Corrie:

Hoi Vanessa en Mark,

Nog gefeleciteerd, en wat leuk dat je zussie met haar vriendje zomaar effe langs zijn geweest.
    Nog een heel goed/ gezond en spannend 2011.jullie beide.
    Je vader en moeder komen ook nog langs komen bij jullie, wat fijn voor je.
    en wat een groots avontuur .
    nou geniet nog maar lekker Groetjes.

• 25 Januari 2011 - 10:23

Marina:

Hi Mark en Vanes,
    Zo te lezen hebben jullie het helemaal heerlijk. Wat gaaf dat Rene en Jeanet as zaterdag naar jullie toekomen en dan met jullie mee gaan zeilen. Heerlijk voor jullie.
    Op dit moment ben ik aan het werk dus als ik alle fotos zie ben ik we erg jaloers maar ik gun het jullie van harte hoor.
    Heel veel plezier de komende tijd en doe voorzichtig.
    Dikke kus van uit Nederland van ons allemaal.

• 28 Januari 2011 - 10:32

Ivonne (Den Helder):

Wat een geweldig avontuur en prachtige foto's. Fijn dat je ouders snel bij jullie opstappen. Wens jullie veel plezier en een hele goede reis.

• 31 Januari 2011 - 15:50

Ben En Fien :

Hallo Mark en Vanesa
    leuk jullie veslag en fijn dat je vader en moeder aan boord zijn hoop niet dat ze zeeziek zijn .
    als jullie Curacao binnen lopen dan is het Bon Bini Curacao heerlijk om daar te zijn wij hebben daar heel fijn gewoond .Wij wensen jullie een behouden vaart .Wij zitten momenteel in Thailand tot eind Maart veel groetjes van ons Ben en Fien.