SADA - (LA CORUNA)! - Reisverslag uit Madrid, Spanje van markenvanessa - WaarBenJij.nu SADA - (LA CORUNA)! - Reisverslag uit Madrid, Spanje van markenvanessa - WaarBenJij.nu

SADA - (LA CORUNA)!

Door: markenvanessa

Blijf op de hoogte en volg

28 Oktober 2010 | Spanje, Madrid

We gaan vandaag kijken wat er hier in La Coruna allemaal te beleven is. Wat in ieder geval opvalt is, dat bijna geen een gebouw hetzelfde is. Allemaal verschillende kleuren, verschillende stenen en verschillende stijlen. Wel heel leuk en kleurrijk allemaal.
We komen nog een oude dame tegen en ik groet haar in mijn beste Spaans ‘Ola!’, waarop ze m’n arm vast pakt en een heel verhaal begint (in het Spaans natuurlijk) waar ik en Mark echt geen touw aan vast kunnen knopen. Hahaha ze had het over mijn lach geloof ik, want dat wees ze aan met haar handen. We waren vrolijke mensen volgens haar, dat was zo’n beetje wat we er uit op konden maken. Wel lastig hoor als je elkaar echt NIET kan verstaan, beetje frustrerend zelfs. Ik vroeg nog ‘Do you speak English?’, waarop ze ‘Si’ antwoord en vervolgens vrolijk Spaans verder praat hahaha. Dat was wel een gezellige ontmoeting met deze Spaanse. Voor de rest valt het op, dat iedereen hier vrij nors kijkt.

Er wonen hier vooral oudere mensen denk. We hebben niet echt veel jongeren gezien. Het is hier wel heerlijk rustig. We verbaasden ons er nog over, dat er zo weinig verkeer rijdt. Terwijl er toch serieuze wegen lopen hier. We zijn ook nog niet helemaal op de hoogte wanneer deze mensen nou precies eten. Tussen 2 en 4 is in ieder geval alles dicht. We hebben al een paar keer na vijven geprobeerd een hapje te eten, maar dan is de keuken of zijn de restaurants steeds dicht. En in het Engels vragen hoe het hier gaat is ook geen succes, want er spreekt echt NIEMAND Engels hier. Haha

Er is voorlopig even geen goed weer om verder te gaan, dus besluiten we de boot uit het water te halen. Er zit speling op het roer en volgens de boeken, mag dit absoluut niet. We besluiten dit eerst maar op te lossen. We hebben nog een lange reis voor de boeg en nu hebben we er toch tijd voor. We varen naar Saba, ongeveer 1,5 uur hier vandaan, omdat ze daar de juiste apparatuur hebben om ons uit het water te tillen. We hadden bij een aantal havens in de buurt gevraagd, maar daar zijn we te groot en te zwaar voor.

Hier in de haven bij Saba zijn de mensen heel behulpzaam. We komen aan en we kunnen gelijk op de kant gezet worden!!En er is hier zelfs iemand die Engels spreekt!!!!Er is nog wel lichte paniek hier en daar bij het tillen van de boot. Hij kan in eerste instantie niet hoog genoeg opgetild worden. Maar na een tweede poging lukt dit wel (net aan!!). Ik denk dat die kleine Spanjaard wel 100 keer van links naar rechts is gerend om te kijken of hij het zou gaan halen. Er kwamen ook steeds meer mensen bij staan, die allemaal een eigen mening hadden. En wij stonden erbij en keken er naar. We verstonden er niks van, maar dat er paniek was, was wel duidelijk. Uiteindelijk schampte de onderkant van de boot een stuk ijzer wat in de grond zat en zag ik het touw wat daar om heen zat heen en weer gaan. Ook de boot bewoog een beetje. Klein stukje nog en …. Hij was er over heen. Heel langzaam werd de ‘Cornelia’ naar haar plekje gebracht, waar ze goed gestut werd. Je kon de opluchting zien op de gezichten van de mannen. Zelfs hun hebben het hele gebeuren vast gelegd op camera. Nu hebben we een paar dagen om aan de boot te werken. Vandaag is het echt prachtig weer, maar in de loop van de middag gaat hier verandering in komen. Opschieten dus maar. Maar het is 2 uur, dus eerst maar even een siësta houden haha. Ik denk wel dat we hier aan kunnen wennen.

• 28 Oktober 2010 - 17:42

Mel En Paul:

He nessie en mark.
    Nou dat ziet er gezellie uit hoor in spain.
    Leuk ook die foto's erbij.

Love you groetjes ons

• 31 Oktober 2010 - 22:39

Paulus Meut:

het Mark! fix die boot anders ff ;)
    succes ouwe! x

• 01 November 2010 - 11:43

Toos:

groeten en goede reis.

• 05 November 2010 - 14:50

Carmen:

Hey Mark en Vanes,

Wat een verhalen. Zo te lezen verloopt het leven op de boot niet altijd even simpel. Hoop voor jullie dat de boot snel weer opgeknapt is en dat jullie wat beter weer voor de boeg krijgen.

Succes nog met alles en vooral veel plezier.

groetjes Carmen

• 06 November 2010 - 16:45

Nel Bol:

Ik zit het verslag met verbazing te lezen.Geweldig hoor,maar als ik s,avonds in mijn bedje stap ben ik ozo blij dat ik op het droge lig.Ik vind het enig om jullie te volgen.Veel geluk en lieve groetjes.

• 09 November 2010 - 18:08

Sander Vd Kroft:

echt gaaf , zit al weer te wachten op jullie volgende verslag. hou de wind in de zeilen !! gr.sander irma lisa-may.

• 10 November 2010 - 14:27

We zitten hier voorlopig nog wel even vast! Er komen een paar lagedruk gebieden achter elkaar aan. Vandaag gaan we wel weer het water in!!
    Het roer zit er weer op en alle nieuwe onderdelen zijn binnen. Ik heb nog nooit iemand zo blij gezien dat iets paste (het roer). Onze spaanse vriend doet heel erg zijn best!!Bijna schattig om te zien!!

• 12 November 2010 - 12:06

Jordi:

He Mark en Vanes,

Ik hoop dat de boot weer in orde is, nu alleen nog goed zeilweer.

Groetjes en succes.

• 12 November 2010 - 17:09

Kim&René:

Heee Mark en Vanes,

Ik liep een beetje achter maar zit met veel bewondering al jullie reisverslagen te lezen, wat een gave belevenis zeg!!! Ook wel spannend met al die tegenslagen, maar dat komt vast goed...
    Heel veel suc6 en zit nu al met smart te wachten op het volgende verslag xxx