EERSTE KEER VANREN VAN SPAARNDAM NAAR SCHEVENINGEN
Door: markenvanessa
26 September 2010 | Nederland, Wassenaar
Lichtelijk vermoeid, maar helemaal opgelaten en vol spanning vaarden we om half 6 de sluis bij Spaarndam in. We waren de enigste en alles ging goed.
De sluiswachter vertelde ons een beetje vaart te maken, zodat we de tijd hadden om onder de A9 brug door te gaan. Dus, wij vol gas op weg naar de brug. Tien voor 6 waren we er, mooi op tijd dus, maar.... de brug ging niet open. De brugwachter opgeroepen, maar we kregen geen gehoor.
Ons spannende avontuur eindigde dus al na een half uur!!!haha.
De brug was niet open gegaan vanwege de mist waarschijnlijk. Maar om 12 uur was de mist weer een beetje opgetrokken en was de brugwachter zo vriendelijk om toch even langs te komen en de brug open te gooien.
We konden onze tocht dus weer hervatten. Het zonnetje was ondertussen gaan schijnen, dus dat was nog genieten ook. Motor liep lekker en de nieuwe stuurinrichting werkte ook goed.
Aangekomen bij de sluis in Ijmuiden zeten we de boot vol in zijn achteruit, waardoor de punt van de boot naar de muur bewoog. Gelukkig zat er een (iets te dikke) boei tussen, waardoor wij met veel kabaal, maar zonder schade de sluis in vaarden.
En nu de zee op!!!
We hadden zo'n 8 knopen wind. Door het oponthoud bij de brug, hadden we precies de stroming 1 a 2 knopen tegen. Met de zeilen op en de motor aan vaarden we ongeveer 6 knopen.
Heerlijk!! Die vrijheid! Dit gevoel krijg je helemaal als eenmaal de motor uit staat. Maar met zo weinig wind, stonden we zowat stil, dus toch die motor maar weer aan.
Onderweg tegen een aantal dingetjes aangelopen. Zo lekte er ergens olie vandaan. Maar na lang en volhardend zoeken van Mark hebben we het gevonden en opgelost.
Na een uur of 4,5 varen we het havenhoofd bij scheveningen in. Netjes op tijd voor het donker en nu HELERMAAL zin om te gaan.
We liggen nu in Scheveningen en dat is ook voor vrienden en familie wat beter aan te rijden. We moeten de boot op een ander plekje leggen en we besluiten gelijk een stukje de zee op te gaan. Samen met opa, oma en vader en moeder. Er is best een aardige deining, dus de boot gaat lekker heen en weer. Iedereen heeft het zichtbaar naar zijn zin. We zijn maar een klein stukje geweest. Ik heb nog nooit gezeild en ook mijn familie is hier niet echt in thuis. Maar ze vonden het allemaal geweldig!!